Jegeskávé 1×1
2013 augusztus 5. | Szerző: PaRTA |
Ne csak túléld, élvezd! Ez lehetne a forró augusztusi hőség és a jegeskávé tökéletes szimbiózisának mottója.
Szinte éltetik egymást. És engem is.:)
A videóban majdnem a legegyszerűbb jegeskávé receptet mutatom be. Csak azért nem a legegyszerűbbet, mert az csak kávé és jég, némi vízzel. De ez most nem erről szól, hanem arról, hogy fagyit kell enni. Lehetőleg mindig, állandóan és folyamatosan, amikor csak lehet. A totális kókadást ellensúlyozandó kerül bele a kávé. No, nem csak azért, de ez elég fontos tényező.
Ennek a jegeskávénak az összetevői tehát a következőképpen alakultak:
– csokoládészirup,
– zúzott jég (én kalapács és egy konyharuha segítségével intéztem el a jégkockák dolgát),
– kávé,
– vaníliafagylalt,
– tej,
– tejszínhab.
Minden a személyes ízlésünk és aktuális kedvünk szerint kerüljön bele, direkt nincsen pontos mennyiség írva egyik összetevőből sem.
Díszítésként egy csipet fahéj és némi plusz csokiszirup került rá. Na jó, nem bírtuk ki és belecsüccsentettünk egy szép szem szedret is. Egyszerűen ott a helye.:)
A jegeskávénak mondhatni csak a képzeletünk szabhat határt, de hallgassunk inkább a hasunkra. Következzen most néhány tipp a további jegeskávék elkészítéséhez.
– Vanília fagyi mellé vagy helyett kerülhet bele karamell fagylalt is, sőt akár gyümölcsösökkel is próbálkozhatunk.
– A puccos jegeskávék nélkülözhetetlen kellékei a különböző mennyei likőrök. Első körben a kókuszlikőrt javasolnám! Hmm…
– Akár kakaóporral is dúsíthatjuk a hozzáadott tejet.
– Ha akad némi kötelezően felhasználandó csokoládénk, akkor ne legyünk restek reszelni egy kiskanálnyit a tejszínhabunkra.
– Apropó tejszínhab. Habár én balga mód bolti (növényi zsiradék hozzáadásával készült) tejszínhabot tettem rá, ne felejtsük el, ez csak silány másolata az ugyan idő- és gyakorlatigényesebb, de sokkal ízletesebb házi tejszínhabnak.
Kellemes hűsölést kívánok!
PaRTA
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: